Maak uw eigen draadsieraad

Filigrain is een oude techniek waarbij goudsmeden werken met heel fijn zilverdraad om juwelen te maken. Het is een precies werkje dat je niet één, twee, drie onder de knie hebt. Maar met draad kun je ook eenvoudiger modellen maken. Probeer het zelf en ga naar huis met een zilveren hanger of ring!

De workshop begint met een korte rondleiding door de zilvercollectie met speciale aandacht voor de vormgeving. Daarna gaat u zelf aan de slag in het Zilverlab met zilverdraad om een hanger/ring te maken. Deze workshop is bedoeld als een vingeroefening van het ambacht goudsmeden. In het Zilverlab is het helaas niet mogelijk om met vuur te smeden.

Alle workshops zijn:

  • uitsluitend op afspraak
  • inclusief entree museum, materiaal, kopje koffie of thee, korte rondleiding door het museum
  • voor minimaal 4 en maximaal 10 personen
  • te boeken op dinsdag tot en met zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur.

Workshop 1: Volwassenen

Moeilijkheidsgraad :  1 (eenvoudig)

Draadsieraad hanger

Moeilijkheidsgraad: 2/3

Draadsieraad ring en/of hanger

 

Workshop 2: Ouder en kind

Een eenvoudige workshop draadsieraad hanger maken . (Voorbeeld zie Workshop 1)  U gaat samen met uw kind aan de slag met zilverdraad met als eindresultaat een leuke zilveren hanger.

 

 

Het reserveren van workshops kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , minimaal twee weken voorafgaande aan het bezoek aan het museum. Graag bij de reservering aangeven welke workshop u wilt doen.

 

Kosten: € 29,25 per persoon. (Museumkaarten niet geldig.)

 

 

 

 

Geef uw zilver weer glans

Workshop Zilverpoetsen

 

Waarom wordt zilver zwart? Welk poetsmiddel moet je gebruiken en hoe kan je zilver het beste bewaren? Tijdens de workshop krijgt u antwoord op deze vragen. U maakt kennis met verschillende methodes van zilverpoetsen. Er is een demonstratie van de oudste manier om zilver zijn glans te geven. U kunt eigen zilveren voorwerpen meenemen om te poetsen, ook eventuele probleemgevallen.

 

Bij de workshop is een pakketje met poetshulpmiddelen (poetsdoek, schuurlapje, wattenstokjes en borstel) inbegrepen. Tevens krijgt u een korte rondleiding door de zilvercollectie van het museum.

Meer info...