Wij dagen uw leerlingen uit:

Voor leerlingen groep 7 en 8 basisschool en klas 1 en 2 voortgezet onderwijs

Wedstrijd: Maak een kroon!

Wat kun je winnen?

De eerste prijs: 2 kaarten Efteling. De tweede prijs: 2 kaarten Jumpsquare. De derde prijs: Bioscoopbon

Wat moet je doen?

Maak van een emmer of plastic bloempot een kroon. Laat je fantasie de vrije loop. Verras ons met de vorm, het gebruik van andere materialen of kleur. Lever jouw kroon voor 23 april in bij het zilvermuseum.

Het Zilvermuseum daagt uw leerlingen uit met de Crownchallenge

Het Zilvermuseum heeft momenteel de tentoonstelling “Crowned, Royal Designs”. Een tentoonstelling met kronen en tiara’s van over de hele wereld. Bij het zien van de tentoonstelling wordt meteen duidelijk dat een kroon er niet altijd uit ziet zoals wij denken. Wat maakt een kroon een kroon? Is het de vorm, het materiaal of bepaalt de drager of een kroon een kroon is?

Wij dagen uw leerlingen uit om antwoord te vinden op de vraag: Wat maakt een kroon een kroon? Door mee te doen aan de Crownchallenge en van een emmer of een plastic bloempot een kroon te maken. Door mee te doen aan de Crownchallenge ondervinden ze hoe ze een kroon moeten ontwerpen, maken, welke materialen er gebruikt kunnen worden en of de kroon nog draagbaar is.

Alle kronen kunnen van 21 februari tot en met 23 april 2017 worden ingeleverd in het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven. Deelnemers aan de Crownchallenge maken kans op een leuk uitje met vrienden of familie. Op 27 april, Koningsdag, worden de winnaars op de Facebookpagina van het Zilvermuseum bekend gemaakt.

Wilt u met uw klas inspiratie op doen bij de tentoonstelling “Crowned, Royal designs”? U bent van harte welkom. Speciaal voor scholen is het groepstarief € 1,50 per leerling. Indien u ons laat weten wanneer u komt, zorgen wij voor een rondleider die meer kan vertellen over de tentoongestelde kronen.

U krijgt van ons tevens een aantal flyers toegestuurd die u kunt uitdelen op school. Indien u daar geen prijs op stelt, horen wij dat graag.

De spelregels van Crownchallenge

De Crownchallenge is voor leerlingen van het basisonderwijs groep 7 en 8 en het voortgezet onderwijs klas 1 en 2. Scholieren doen individueel mee. De challenge is van 21 februari tot en met 23 april 2017.

Alleen ingeleverde kronen dingen mee naar de prijzen. De kroon dient voorzien te zijn van de naam van de deelnemer en de school waar de deelnemer op zit. De deelnemers geven toestemming voor het fotograferen van de kronen en het gebruik van de foto’s voor publicitaire doeleinden. De winnaars van de prijzen worden bekend gemaakt op 27 april 2017 op de Facebookpagina van het Zilvermuseum. De prijswinnaars krijgen tevens persoonlijk bericht. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.  De eerste prijs is een dag naar de Efteling voor 2 personen. De tweede prijs zijn 2 kaarten voor Jumpsquare . De derde prijs is een bioscoopbon. De prijzen zijn niet inwisselbaar voor contant geld.